Közélet

2012.07.20. 18:30

Vérüket adták másokért

A várt ötven helyett több mint nyolcvanan - közöttük huszonegyen első alkalommal - szó szerint a vérüket adták embertársaikért tegnap a Vöröskereszt megyei szervezetének épületében tartott véradó napon.

TEOL/Venter Marianna

Fotó:

A nagyon jól sikerült retró hangulatú véradást - amelyen volt virsli, kuglóf, pogácsa, sör, kávé, tea és ásványvíz - a megyei ügyészség négy tagú csapata kezdte meg reggel. Az egyéni véradók mellett érkeztek donorok a bíróságról és a polgármesteri hivatalból is, és nem csak szekszárdiak jöttek, hanem a környező településekről is. A finom falatok mellett jó hangulatról is gondoskodtak a szervezők, mégpedig zenés műsor formájában, amelyről Mayer Gábor, a Liszt Ferenc zeneiskola zongora szakos, és a pécsi Apáczai művészeti iskola ének szakos hallgatója gondoskodott.

Mint arról már hírt adtunk, regionális véradónapra várták a 18 és 60 év közöttieket Tolna, Somogy és Baranya megyében tegnap. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Vöröskereszt közösen szervezte ezt az alkalmat a régióban, mégpedig abból az apropóból, hogy ebben évszakban kevesebb a véradó a nyári szabadságok miatt. Tolna megyében jelenleg is folyamatos a vérellátás, de a tartalékok ilyenkor nyáron szerényebbek, ezen szerettek volna változtatni az akcióval.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Horváth István, Szekszárd polgármestere volt a regionális véradónap egyik fővédnöke. Rendszeres véradóként maga is karját nyújtotta a tegnapi alkalommal (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

A Szekszárdon és a környékbeli településeken élők körében nem talált süket fülekre a felhívás, több mint másfélszer többen jöttek el a reméltnél, bebizonyítva, hogy Tolna megyében nagyon jól működik a véradó rendszer, és az itteni betegek vérellátása mindig biztosított.

TEOL/Venter Marianna Horváth István, Szekszárd polgármestere volt a regionális véradónap egyik fővédnöke. Rendszeres véradóként maga is karját nyújtotta a tegnapi alkalommal (Fotó: Kiss Albert) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!