Közélet

2012.11.09. 09:20

Beérett a tanulás és a munka gyümölcse

Az Aparhanti Független Roma Egyesület és konzorciumi partnere, a bonyhádi Laurus Alapítvány célul tűzte ki, hogy segítő kezet nyújt a tartósan munkanélküli, alacsony iskolai végzettséggel rendelkező völgységi embereknek.

TEOL/B.V.

Ennek érdekében kidolgoztak egy programot, amelynek megvalósítását pályázatból finanszírozzák. Mint arról Jákovics Vilmos, az aparhanti egyesület elnöke beszámolt, eddig összesen 80, hátrányos helyzetű embert szólítottak meg, akik közül 48-at közvetlenül is bevontak a programba.

Közülük 24-en képzéseken is részt vesznek: 12-en konyhai kisegítőnek, ugyanennyien pedig gyümölcstermesztőnek tanulnak. Utóbbinak a napokban volt a záróvizsgája. Az elméleti és a gyakorlati részt egyaránt sikeresen teljesítette a Kisvejkéről, Váraljáról, Tevelről, Mőcsényből és Bonyhádról érkezett 12 résztvevő, s ezzel megszerezték a szakképesítésüket.

Jákovics Vilmos megjegyezte, az érintetteknek az elhelyezkedésben is igyekeznek segíteni, amelyben bíztató lehet az is, hogy több gazda – akiknél gyakorlaton voltak a programban résztvevők – elismerően nyilatkozott a munkájukról és kilátásba helyezték többük felvételét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!