Közélet

2012.11.22. 09:41

Hárommilliárd forint a munkanélküliség csökkentésére

Több mint hárommilliárd forintot fordítanak a munkanélküliség csökkentésére egy új EU-s program révén. A részleteket tegnap konferencián tárgyalták meg.

TEOL/Sz.Á.

A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása. Ezt a címet viselte az a konferencia, melynek tegnap adott otthont Szekszárdon a vármegyeháza díszterme. A résztvevők a Tóth Ferenc kormánymegbízott köszöntőjét követő előadások révén átfogó és pontos képet kaphattak a program elméleti és gyakorlati jellemzőiről.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tóth Ferenc kormánymegbízott is köszöntötte a közönséget és méltatta néhány gondolattal az új programot (Fotó: M.D.)
[/caption]

A szünetben tartott sajtótájékoztatón Keller Anikó, a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta, hogy a szóban forgó TÁMOP-os programot kiemelten kezelik. Hiszen ennek keretében a megyét tekintve több mint hárommilliárd forint áll rendelkezésre.

Ezen összeg révén 3619 hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy vezethető vissza a munkaerőpiacra. Természetesen nem egycsapásra, hanem kellő ütemezéssel: a tavaly májusban indított program ugyanis 2015 áprilisáig tart. Az említett létszámot tekintve annak 51 százalékát kell a képzésbe bevonni. Fontos ismérv, hogy 589 személy roma származásúként részese a programnak.

A tegnap tartott fórum egy sorozat közbenső rendezvénye volt: ez az állomás azt is jelezte, hogy a megvalósítás folyamatban van.

A teljes írást elolvashatja a Tolnai Népújság november 22-i, csütörtöki számában. Kérje ingyenes próbaszámunkat, vagy fizessen elő!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!