Közélet

2012.11.13. 17:53

Örömből fűteni nem lehet

Címkék#dombóvár

A tél küszöbén csupán egy mobil radiátor fűtött a Dombóvári Helytörténeti Múzeum legutóbbi rendezvényén. A működtető egyesület csupán halogatni tudja a számlák befizetését, és támogatókat próbál keresni.

TEOL/Hanol Erzsébet

Buzánszky Jenő, Dombóvár olimpiai bajnok díszpolgára is beállt azok közé, akik támogatni igyekeznek a város helytörténeti múzeumát. Már májusban arról szóltak a hírek, hogy a működtető Városszépítő és Városvédő Egyesület számára biztosított önkormányzati támogatás csak az év első felére elegendő – a tavalyi 7,3 millió forint helyett idén csak 3 millió forinttal számolhattak –, így mostanra a rendszeres működés jóformán teljesen lehetetlenné vált.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Buzánszky Jenő dr. Kriston Vízi József társaságában 1943-as gimnáziumi tablójával is szembesült a Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény felkeresésekor (Fotó: Orova Edina)
[/caption]

Dr. Kriston Vízi József múzeumigazgató elmondta, hogy korábban is a gyakori volt, hogy az egyesületi tagok előlegezték meg a működéshez szükséges összeget, de jelenleg csak görgetik maguk előtt a tavaly ősztől ez év tavaszáig felhalmozódott számlák befizetését. Szeptember közepén érkezett ugyan egy hatszázezer forintos gyorssegély, ám az csak tűzoltásra volt elég.

Testületi üléseken többször napirendre került az egyesület támogatása. Legutóbb viszont amiatt hiúsult meg a kedvező döntés, mert a forrásként megjelölt jogi tanácsadás keret előirányzat kötelezettséggel terhelt, vagyis a hatályban lévő ügyvédi megbízás 90 napos felmondási idővel bír...

A teljes cikket elolvashatja a Tolnai Népújság november 14-i, szerdai számában. Kérje ingyenes próbaszámunkat, vagy fizessen elő!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!