Közélet

2013.02.14. 16:01

A kottalapozók művészete előtt tisztelegtek

A (kotta)lapozók művészete előtt tisztelgett a tolnai Fusz János Zeneiskola tanári kara az intézmény legutóbbi koncertjén, a zeneiskola dísztermében.

TEOL/S.K.

Kiderült, hogy a lapozók (más néven alapozók) valójában a zene fundamentumáért felelősek, vagy például az is, hogy nincs ujjlenyomatuk, mert a rengeteg gyakorlás miatt az ujjaik vége lekopik. A zenepedagógusok bemutatták a lapozóművészek különféle típusait is, a közönség megismerkedhetett egyebek mellett a diszkópatkány, a tisztaságmániás, a balett táncos, vagy a hajléktalan lapozóval is.

Fontos megjegyezni, hogy a tolnai zenepedagógusok nem őrültek meg, csupán a hagyományos farsangi növendék hangversenynek adtak sajátos, a humor több vállfaját ötvöző keretet, vastapsra ragadtatva a szülőket és a növendékeket. Úgy tudjuk, a siker nyomán a pécsi zeneiskola is élénken érdeklődik a lapozók művészete iránt: a produkciót ott is bemutatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!