Közélet

2013.02.22. 16:59

Részletfizetést kérhet, aki nem tud fizetni

Egyre többen vannak, akik a személyi jövedelemadójukat nem tudják egy összegben kifizetni.

TEOL/M.I.

Barlai Krisztina, a NAV régiós igazgatóságának sajtószóvivője elmondta, ha az adózó nem vállalkozó, lehetősége van arra, hogy a 150 ezer forintot meg nem haladó személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét a határidőtől számított legfeljebb hat hónapon keresztül, pótlékmentesen, egyenlő részletekben befizesse.

Az első részlet megfizetésének határideje május 21-e. Ha az adózó nem fizeti az esedékes részletet, a kedvezmény érvényét veszti és a tartozás egy összegben válik esedékessé. Ha a 2012. évi bevallását az adózó késedelmesen küldi be, a kedvezmény nem vehető igénybe.

A pótlékmentes részletfizetés igénybevételéhez a bevallás C lapján az (A) mezőben nyilatkozni kell arról, hogy részletekben kívánja az adózó teljesíteni az adófizetési kötelezettségét. A választott időtartamot kell beírni az erre szolgáló helyre. A fizetési kedvezmény engedélyezéséről az adóhatóság külön értesítést nem küld.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!