Közélet

2013.02.07. 10:44

Vigyázat! Téliesek az útviszonyok, jégre futhatunk!

Aki autózik, legyen óvatos, bár nem esett nálunk sok hó, lefagyott, jeges útszakaszra bármikor ráfuthatunk, főleg, ha az északi megyékbe tartunk. Az országban és Tolna megyében is több úton téliesek az útviszonyok.

TEOL

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának reggeli jelentése alapján a legtöbb főút burkolata nedves, jól járható, ugyanakkor a mellékúthálózat egyes szakaszai még síkosak lehetnek a reggeli fagyok miatt. 

Jelenleg Komárom-Esztergom, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében havazik. A főutak burkolata – az észak-nyugati országrész kivételével – országszerte vizes, sónedves, latyakos Esztergom, Szentendre és Balassagyarmat térségében, de Harkány környékén jeges szakaszokra számítsanak a közlekedők. A mellékúthálózaton többfelé is téliesek az útviszonyok. Paks, Tamási és Pécs környékén havasak az alsóbbrendű utak, jeges szakaszok nehezítik egyelőre a közlekedést Kaposvár, Szentlőrinc és Harkány környezetében is.

Több térségben, például Pest és Nógrád megyében fakidőlések is voltak, ennek oka, hogy sok helyen a korábbi havazást eső váltotta fel, így a hó súlyát a fák már nem bírták el. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen csaknem 130 munkagépe és több mint 600 munkatársa dolgozik jelenleg is az utak síkosságmenesítésén.

A télies útviszonyokra való tekintettel célszerű indulás előtt mindenképpen tájékozódni az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

TEOL -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!