Közélet

2013.04.28. 20:09

Bebizonyították, hogy tényleg a hal a mindenük

Hal a mindenünk! Ez volt a mottója a Tolna Megyei Horgásznapnak, amelyet harmadik alkalommal rendeztek meg a Szálkai-víztározónál szombaton.

TEOL/V.M.

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Zorka és Márk a ponttyal ismerkedik a „Halsimogató” programon (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az egyesületi vezetők horgászversenyén 20 egyesület háromfős csapata indult, a következő eredménnyel: 1. Szekszárdi HE, 2. Paksi SHE, 3. Bátaszéki HE. A horgásznap keretében hetedik alkalommal zajlott a Suli-kupa, amelyen két diák, egy szülő és egy pedagógus alkot egy csapatot, a helyi horgászegyesülettel együttműködve. Ez a verseny a TOHOSZ és a megyei diáksport tanács közös rendezvénye. Tizenöt csapat versenyzett, közülük 1. lett a Bonyhád-Völgységi SHE és a BONI Széchenyi általános iskola csapata, 2. Bölcske-Madocsa közös HE és a bölcskei Kegyes József általános iskola csapata, 3. Paksi SHE és a dunaszentgyörgyi Csapó Vilmos általános iskola 3. számú csapata.

A halfőző verseny első helyezettje Gergely Tamás (Harci SHE), 2. Csigi János (Hal-Szálka HE), 3. Fejes Mátyásné (Bátaszéki HE). Külön díjazta a zsűri a főző és a főzőhely megjelenését, berendezését. Első lett a Decsi SZSHE, második a Bogyiszlói KHE, harmadik a Harci SHE. Immár hagyomány a Horgászbarát-bor verseny, amelyre az idén húsz minta érkezett. Nagy aranyat kapott Simon Péter (Hal-Szálka HE) 2012-es Merlot-ja. Arany minősítést kapott Mózsik János (Hal-Szálka HE) 2012-es Vegyes vöröse és Temesvári Tamás (Őcsényi HE) 2010-es Vegyes Vöröse. Emellett 5 ezüst-, 5 bronz minősítést és 2 oklevelet osztott ki a zsűri.

A rendezvényen több mint háromszázan vettek részt, nem csak versenyzők, hanem családtagok, barátok, érdeklődők is. Nagy sikere volt a "halsimogatónak", ahol kicsik és nagyok egy igencsak szép, termetes ponttyal fényképezkedhettek. Az idén sem maradt el a hagyományos májusfa állítás, és a remek idő még emlékezetesebbé tette ezt a kellemes napot.

Szekszárdi csapat nyert

A Hal-Szálka emlékverseny az egyesületi vezetők versenyének keretében zajlik, de beleszámít a halászléfőző-versenyen nyújtott teljesítmény is. Az így elért eredményekből állapítják meg a csapateredményt. A verseny része még a casting (súlydobás), a célba dobás és a horgászat-elmélet. Nyolc csapat vett részt a versenyen, a következő eredménnyel. Horgászatban 1. Szekszárdi HE, halászléfőzésben a Hal-Szálka HE, célba dobásban a Bonyhádi DSHE, castingban az Őcsényi HE, elméletben a Bonyhádi DSHE. Az összetett verseny eredménye: 1. Szekszárdi HE, 2. Bonyhádi DSHE, 3. Őcsényi HE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!