Közélet

2013.04.26. 13:52

Ember és természet is jól jár

A Szekszárd-Paksi cégcsoport közel harminc éves tapasztalattal, saját képzett szakembergárdával és komoly technikai felkészültséggel végez építőipari kivitelezési munkákat a dél-dunántúli régióban. Sikeres projektjeik nem csak hírnevüket erősítik, hanem minőségi változást hoznak a térségben lakók életében.

Munkatársunktól

A Szekszárd-Paksi Kft. és a hozzá tartozó cégcsoport által 2012-ben kivitelezett vízépítő munkák eredményeként egyértelműen nőtt az árvízi biztonság, a csökkenő vízkárok élhetőbb hétköznapokat teremtettek a projektek helyszínén és környékén. A beruházások hozzájárultak a vízkárok csökkenéséhez, valamint a lakosok életkörülményeinek, életminőségének javulásához.

A vízgazdálkodási projektek legfontosabb feladata mindig az, hogy a kivitelezés ne csak szakmai nézőpontból legyen korrekt, hanem az ökológiai szempontokat is figyelembe véve történjen. Az önkormányzati beruházásoknál pedig nélkülözhetetlen, hogy mind a lakosság, mind pedig az önkormányzat jól járjon, és a projektek a kifogástalan műszaki megvalósuláson túl a települések lakosainak is hasznára váljanak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szűcs József (Fotó: TN)
[/caption]

Névjegy: Szűcs József

1956-ban született. 1978-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgazdálkodási Főiskolai Kar, építőmérnöki szakirányán. A rendszerváltás előtt kezdetben tervezőként, majd telepvezetőként dolgozott a Tolna megyei Víz- és Csatornamű Vállalatnál. 1984-től ügyvezetője a Geotechnika ’84 Kft-nek. A Szekszárd-Paksi Kft ügyvezetője, felelős műszaki vezetője és projektvezetője 2005-től. 30 éves szakmai gyakorlata és rátermettsége fontos pillére a cégnek, minőség iránti elkötelezettsége meghatározó szerepet tölt be az ügyfelekkel való kapcsolattartásban.

Minőség, megbízhatóság

– Cégünk egyik fő előnye továbbra is a minőségi kivitelezés – állítja Szűcs József, a cég ügyvezető igazgatója. – Ezt nem tudnánk hosszú távon teljesíteni, ha nem saját szakember gárdával dolgoznánk. Sok építőipari cég nem tud fenntartani saját alkalmazottból álló csapatot, hanem a kivitelezések nagy részét alvállalkozók bevonásával oldja meg. Így azonban képtelenség minőségi, színvonalas munkát garantálni megrendelői felé, hiszen az alvállalkozók alvállalkozója már egészen más munkamorállal dolgozik – mondja Szűcs József.

– A visszajelzések azt mutatják, hogy ügyfeleink elégedetten nyugtázzák: szakember gárdánk megbízhatóan teszi a dolgát – nyilatkozta Reisinger Péter, a Szekszárd-Paksi Kft. másik ügyvezetője. – Közel harminc éve tevékenykedünk a vízgazdálkodás és a mélyépítés területén, ezáltal kézzelfogható értéket teremtünk a lakosság számára is. Mi pedig örömmel látjuk, hogy aki egyszer kapcsolatba került a céggel, általában visszatérő vagy állandó ügyféllé válik – teszi hozzá Reisinger Péter.

Vízgazdálkodás a természet védelmében

A Szekszárd-Paksi Kft. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a vízgazdálkodási projektek ne csak a terveknek és a hatályos jogszabályoknak megfelelően történjenek, hanem a természet megóvását is elsődleges szempontnak tartják. A vízgazdálkodási beruházások egyik fő célja általában az árvízvédelem, az árvízi biztonság hosszú távú kialakítása. Ennek megvalósítása csak úgy lesz sikeres, ha az ökológiai egyensúly sem szenved csorbát. Ezen elvek motiválják a két ügyvezetőt is, amikor egy-egy nagy volumenű projektbe fognak bele.

Kiemelt referenciák, amelyek mindegyike a cég szakértelmét bizonyítja:

 

Vízrendezés: Szekszárd-Bátai főcsatorna
A projekt mind mezőgazdasági, mind vízgazdálkodási szempontból egyaránt szükséges volt. A vízrendezés elsődleges célja, hogy a bel- és külterületen levő földek kevésbé legyenek kitéve a belvízi elöntéseknek. A másik cél, hogy a mezőgazdasági területeken kívül megelőzzék Báta és Őcsény települések belterületének elöntését is.

Árvízvédelem: Drávaszabolcs-Kémes öblözet töltésépítés
A fejlesztés a hátrányos helyzetű siklósi kistérség lakosainak nyújt nagyobb védelmet, biztonságosabb, élhetőbb hétköznapokat. A beruházásnak köszönhetően a környéken élő közel 4 ezer lakos, számos gazdasági létesítmény és mezőgazdasági terület került nagyobb biztonságba.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Reisinger Péter (Fotó: TN)
[/caption]

Névjegy: Reisinger Péter

1955-ben született. 1977-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgazdálkodási Főiskolai Kar, építőmérnöki szakirányán. A ’90-es évekig építésvezetőként dolgozott. A rendszerváltás után saját céget alapított, így ’92-től a Bau-Team Kft vezetője, 2004-től pedig a Szekszárd-Paksi Kft ügyvezetője. Az elmúlt 30 év során szerzett szakmai tapasztalata és hozzáértése megkérdőjelezhetetlen, mindig törekszik a profi minőségre, amit az alkalmazottaitól is megkövetel.

Határt metsző vízfolyások rendezése
A projekt Baranya és Somogy megye területén levő, a magyar-horvát államhatárt metsző vízfolyásokat érintette. A beruházás elsődleges területi célja a településeken történő környezetbiztonság növelése, a megfelelő vízszállító, vízelvezető képesség folyamatos biztosításával. A rekonstrukció után a medrek képessé váltak arra, hogy a mértékadó vizeket biztonságban elvezessék, ezáltal csökkentve a vízkárok kockázatát.

Karasica és Vasas-belvárdi vízfolyások vízkár elhárítási fejlesztése
A vízrendezési projektnek két fő célja volt. Az elsődleges cél az érintett belterületi szakaszokon az árvízi biztonság növelése, az emberi élet és a vagyontárgyak védelme. Mindezt úgy, hogy a természeti értékek ne sérüljenek, a vízfolyás medrének rendezése természetbe illő módon történjen. A másik fő szempont a külterületi szakaszokon az volt, hogy a munkálatokat a víz állapotának romlása nélkül lehessen végrehajtani.

Szekszárd, Béla tér felújítása
A kivitelezés közműépítési szempontból három területet érint. Az egyik a csapadékvíz elvezető csatornahálózat újjáépítése és korszerűsítése. Erre azért volt szükség, mert a régi falazott, téglaboltozatú csapadékrendszer a mai kor követelményeinek már nem felel meg. Ezen kívül a szennyvízcsatorna hálózat felújítása is a projekt része, hiszen az elavult vezetékek már nem tudták a mai kor igényeinek megfelelően ellátni a feladatukat. A csatornázással hosszú távra megoldódott a Béla király tér alatti szennyvízelvezető rendszer biztonságos üzeme.

Belterületi vízrendezés Bonyhádon
A projekt rövid távú célja a Bonyhádot érintő vízkárok és belvíz okozta káresemények csökkentése. Hosszú távú célként tűzték ki a környezetbiztonság növelését és a környezeti állapotok javítását.

Zöldmezős beruházás Majs-Ormánypusztán
A zöldmezős beruházással épülő sertéstelepen előreláthatóan évente kb. 25 ezer sertést nevelnek majd Majs-Ormánypusztán, ahol a korábban mezőgazdasági művelés alatt álló terület újrahasznosítás céljából került átalakításra.

Gyönk ivóvízminőség javító beruházás
A város megfelelő ivóvízellátása mindenki számára központi kérdés. A beruházás nagyban hozzájárult a település egészséges ivóvízellátásának biztosításához, ami után a város lakói jobb minőségű ivóvízhez juthattak.

A vállalkozás hivatalos weboldalát itt találja!

Névjegy: Szűcs József 1956-ban született. 1978-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgazdálkodási Főiskolai Kar, építőmérnöki szakirányán. A rendszerváltás előtt kezdetben tervezőként, majd telepvezetőként dolgozott a Tolna megyei Víz- és Csatornamű Vállalatnál. 1984-től ügyvezetője a Geotechnika ’84 Kft-nek. A Szekszárd-Paksi Kft ügyvezetője, felelős műszaki vezetője és projektvezetője 2005-től. 30 éves szakmai gyakorlata és rátermettsége fontos pillére a cégnek, minőség iránti elkötelezettsége meghatározó szerepet tölt be az ügyfelekkel való kapcsolattartásban.

Szűcs József (Fotó: TN) Reisinger Péter (Fotó: TN) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!