Közélet

2013.04.21. 11:47

Jutalmat érdemeltek a kiváló munkáért

A rendőrség napja alkalmából Tamásiban tartott ünnepséget szombaton a helyi kapitányság és a megyei főkapitányság. A színes programokat felvonultató rendezvényen adták át a kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársaknak járó elismeréseket.

Vizin Balázs

– Hetedik éve ülök abban a kuratóriumban, amelyik elbírálja az Év rendőre és a hozzá tartozó kitüntetéseket, nem titok: egyre többen vannak, akiket elismerésre jelölnek. Ezeknek a díjaknak az igazi rangját az adja, hogy mentesek mindenféle politikai széljárástól, azok kapják meg, akik szakmai tevékenységük alapján kiérdemelték – emelte ki beszédében dr. Pálos Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke.

A közgyűlés és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője idén Szabácsy Szabolcsnak, a szekszárdi kapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjének, valamint Orsós Zoltánnak, a megyei főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának kiemelt főelőadójának adományozta az Év rendőre címet. Az Év polgárőrének Király Gábort, a Dombóvári Polgárőr Egyesület elnökét választották meg. Boros Andrásné, a megyei főkapitányság ellenőrzési szolgálatának előadója pedig az Év közalkalmazottja lett.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szabácsy Szabolcsnak, a szekszárdi kapitányság közrendvédelmi osztályvezetőjének az Év rendőre címhez Pálos Miklós is gratulált (fotó: Gottvald)
[/caption]

A megyei főkapitányság vezetője kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül előléptette Nagy Viktort, a Tamási Rendőrkapitányság rendészeti osztályának szolgálatparancsnokát törzszászlóssá. Golubar Tibort, a Bonyhádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának technikusát zászlóssá. Szendi Norbertet, a Paksi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyszínelőjét és balesetvizsgálóját ugyancsak zászlóssá. Fizetési fokozatban eltöltött várakozási idejét pedig egy évvel csökkentette Kollár Attila közalkalmazottnak, a Dombóvári Rendőrkapitányság előadójának.

Szekszárd év rendőreinek járó kitüntetést is az ünnepségen adták át. Gyergyói Tamás, a közrendvédelmi osztály járőr- és őrszolgálati alosztályának alosztályvezető-helyettese, illetve Horváth Ervin, a bűnügyi osztály felderítő alosztályának nyomozója részesült a kitüntetésben. Boros Tibort, a bűnügyi osztály nyomozó alosztályának nyomozóját pedig dicséretben és jutalomban részesítette a közgyűlés a 2012-ben végzett kiemelkedő munkájáért.

A tamási képviselő-testület idén dr. Piros Noémit, a helyi kapitányság igazgatásrendészeti alosztályának alosztályvezetőjét tüntette ki az év rendőre címmel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!