Közélet

2013.08.27. 09:48

Haranglábat avattak hétszáz év tiszteletére

Gazdag programmal ünnepelte fennállásának hétszázadik évfordulóját Kalaznó, Zakk Mihály haranglábat készített és adományozott a falunak.

V. M.

Fennállásának hétszázadik évfordulóját ünnepelte Kalaznó. A jubileumról programokban gazdag ünnepséggel emlékeztek meg. A rendezvény civil összefogással jött létre, amelynek főszervezője Zakk Mihály önkormányzati képviselő volt. Zakk Mihály a nevezetes évforduló és a faluban egykor élt, illetve ma is élő emberek emlékére haranglábat készített és adományozott. A haranglábat a templom mellett állították fel, és az ünnepi szentmise után Szabó József római katolikus esperes áldotta meg és avatta fel.

Az ünnepségen közreműködött a Tolna megyei 7. Huszárbandérium két tagja, akik őrt álltak a haranglábnál, valamint a kakasdi Csillagösvény népdalkör, akik gyönyörű egyházi dalaikkal emelték az ünnep fényét.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Megható momentuma volt a találkozónak a harangláb felavatása
[/caption]

A program a Kalaznó Parkban folytatódott, ahol Máté Ambrus polgármester átadta az önkormányzat által alapított Kalaznóért emlékérmet, amelyet az idén Bodor Katalin, a Fejlődő Kalaznóért Egyesület volt elnöke kapott a falu érdekében végzett kulturális munkásságáért és a helytörténeti gyűjtemény létrehozásáért.
A délután folyamán kulturális műsorok, bemutatók, koncertek várták a közel ötszáz fős vendégsereget. Az est a bonyhádi ABS rockzenekar műsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!