Közélet

2013.09.29. 11:37

Nem állnak le Szedresben, folynak a fejlesztések

Tovább szépül Szedres. A Széchenyi utcai park felújítása a végéhez közeledik, elkészült a parkoló és a térköves sétány, és a kandelábereket is kihelyezték.

TEOL/B.K.

– Ezzel a saját erős beruházással nemcsak a faluközpont vált mutatósabbá, de a II. világháborúban elesett hősök emlékműve is méltó környezetbe került. És hogy ne csak esztétikus, de kényelmes és használható is legyen a park, kerti bútorokat is kihelyezünk – tájékoztat Kovács János polgármester. A tereprendezés jelenleg is tart, a későbbiekben nemcsak a díszkutat állítják itt fel, fákat is ültetnek.

Az egészségház környékén is talált még tennivalót a településvezetés. Bár a rendbe hozott védőnői szolgálatot és orvoslakást már látogatják a szedresiek, a patika bejáróját kicserélik és az épület előtt az aszfaltot is kiszélesítik, illetve az orvosi rendelő előtt térkövezik a járdát. Mindehhez a település saját büdzséjéből biztosítja a körülbelül 5,5 millió forintot. Mint arról már beszámoltunk, mivel a védőnői szolgálat egy épületben van az orvoslakással, célszerűnek látszott kívülről ez utóbbit is tataroztatni.

A lakás új nyílászárókat kapott, hőszigetelték, és a kerítést is lecserélték. A tanácsadóban ugyanakkor teljes körű a változás: nemcsak az elektromos- és vízhálózat új, de a fűtésrendszer, sőt, megérkeztek az eszközök, berendezések is. A cél az volt, hogy meghitt, barátságos környezetet teremtsenek, ebben a Jövőnk Energiája Területfejlesztési Alapítvány volt segítségükre.

Kovács János elmondta, az önkormányzatnak minden épület fejlesztéséhez van elképzelése, és a tervek is készülnek. Az óvoda felújítására vonatkozó előkészületi munkával már végeztek is. A község az MLSZ-től első lépésként 10,7 millió forintot nyert új sportöltöző létesítésére, így a falu el tudja kezdeni az építkezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!