Közélet

2013.09.04. 09:34

Szeretet és jókedv kell a töltött káposztába

A finom ételek, italok mellett a VIII. Teveli Galuska-fesztivál kulturális kínálata is bőséges volt, a felújított könyvtár átadása is nagy érdeklődés mellett zajlott.

Vizin B.

Nemcsak töltött káposzta készítésből, vendéglátásból is jelesre vizsgázott Gányi Lajosné és lelkes csapata. Előbbi megállapításra a négytagú zsűri, utóbbira mi jutottunk, amikor az asztaltársaságnál jártunk szombaton délután, a VIII. Teveli Galuska-fesztiválon.

A díjnyertes étel mellett még számos földi jóval kínáltak meg bennünket, miközben arról érdeklődtünk, miben rejlik a jó töltött káposzta titka. A barátok humorosan megjegyezték: a recept szigorúan bizalmas, de az egyik fontos összetevőjét azért elárulják, az pedig a szeretet és a jókedv. Mint fogalmaztak, e nélkül nem lehet főzni. Szemmel láthatóan összeszokott társaság az övék, amelyet szóban meg is erősítettek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A felvétel a felújított könyvtár átadásán készült (fotó: Jándi István)
[/caption]

– Az asszonytorna klub tagjai vagyunk, öt éve rendszeresen találkozunk a sportcsarnokban, mozgunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat, mint ahogy most is – mondta mosolyogva Fazekas Anita, a csoport vezetője. – Éppen ez, a közösségteremtés a Galuska-fesztivál legfőbb célja – világított rá Héri Lászlóné. Tevel polgármestere jó háziasszonyként szinte egy percre sem ült le, előszeretettel kínálta a vendégeket az iskola udvarán felállított sátraknál, amelyek kora délutánra már benépesültek. A finom ételek, italok mellett a rendezvény kulturális, szórakoztató kínálata is igazi csemegét jelentett, amelyet az esti mulatság koronázott meg. A felújított könyvtár átadása és Stekly Zsuzsa kiállításmegnyitója is nagy érdeklődés mellett zajlott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!