Közélet

2013.09.18. 16:27

Több autós is megjárta a földből kiálló vascsövek miatt

Az alsóvárosi temetőnél temetésekkor gyakran megtelik a parkoló.

TEOL/V.M.

Ilyenkor az Alkony utcával párhuzamos úton lévő kisebb zöld területre parkolnak az autósok, mert nincs olyan jelzés, amely forgalomtól elzárt területnek minősítené. Csakhogy ott egykor feltehetően egy hirdető tábla állhatott, amelynek lebetonozott vascsövei, pontosabban azoknak a csonkjai, ma is ott vannak. A csonkok éppen olyan magasságban állnak ki, hogy az autós nem látja, viszont a járműben jelentős kár keletkezik, ha ráhajt.

Szerkesztőségünket ezzel kapcsolatban több olvasó is megkereste azok közül akik már megjárták az ottani parkolást. Kérdésük, hogy miért nincsenek eltávolítva a parkolást nehezítő tárgyak. Olvasóink problémáját továbbítottuk a szekszárdi polgármesteri hivatalhoz.

Az üggyel kapcsolatban Märcz László, a városüzemeltetési igazgatóság vezetője elmondta, az említett terület önkormányzati zöldfelületnek minősül. Az önkormányzati zöldfelületek fenntartásáról és védelméről szóló helyi rendelet alapján ott parkolni szabálysértésnek minősül. A temetések többsége munkaidőben van. Az igazgatóság munkatársai felmérték a temető körüli parkolók kapacitását, és megállapították, hogy nagyszámú gyászoló esetén is elegendőnek bizonyulnak, bár nem mindegyik közvetlenül a temető bejáratánál, vagy attól néhány méterre – ahol ezek a vascsonkok is vannak – található.

Az igazgatóság mindemellett intézkedett a négy vascsonk eltávolításáról, és a jövőben mérlegelni fogják egy parkolást tiltó tábla felállítását. Ezzel együtt nyomatékosan figyelmeztetik a lakosságot, hogy az említett terület önkormányzati zöldterület, ahol nem lehet parkolni, és a KRESZ szempontjából sem szerencsés úgy megállni egy kereszteződés közelében, hogy zavarják annak beláthatóságát.

TEOL/V.M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!