Közélet

2013.09.12. 15:44

Új életre kelt a bikácsi horgásztó

Sokféle hal horogra akadhat, van amur, harcsa, illetve ponty, abból is az alföldi sziki ponty. Közösségi ház és kemping kialakítását is tervezik.

Vida Tünde

Szép, rendezett és immár látogatott is a falu központjában lévő horgásztó. A hét mindennapján nyitva van, sőt hétvégén éjszakai horgászatra is van lehetőség. Sokféle hal horogra akadhat, van amur, harcsa, illetve ponty, abból is az alföldi sziki ponty, mert az lényegesen zsírszegényebb. Októberben csukákat telepítenek a tóba, amit főként helyiek, környékbeliek keresnek fel, bár akad vendég messzebbről is. Leginkább azért szeretik, mert nincs szükség engedélyre, így például kiválóan alkalmas arra, hogy a gyerekek megtanuljanak horgászni. Elsősorban a családokat célozta meg az új üzemeltető.

A Haáz család a fejlesztési terveit is ennek szellemében fogalmazta meg. Már most lehetőség van a helyben főzésre, de tavaszra szeretnének építeni egy nagyjából negyven fő befogadására alkalmas közösségi házat, később pedig néhány faházat, ahol meg is lehet szállni. A kempingezés feltételei már most adottak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szép a horgásztó és környezete. Sokféle hal horogra akadhat, van amur, harcsa, illetve ponty
[/caption]

Haáz Ádám azt mondja, ideális a mérete a tónak, otthonos, családias. Az üzemeltető Haáz fivérek édesanyjának szülői háza szomszédos a tóval, ez motiválta őket, amikor átvették üzemeltetésre. Azon túl, hogy egy turisztikai vonzerővel gyarapították a falut, az sem lényegtelen, hogy három helybélinek munkát adnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!