Közélet

2013.12.20. 15:58

A lakosságnak semmibe sem kerül a szennyvízprogram

Címkék#Nagydorog

Az uniós és egyéb támogatás segítségével kivitelezett szennyvíztelep október elsejétől üzemszerűen működik, és mostanra a jogi akadályok is elhárultak, így a program a 63-as út felújításával véget ér.

TEOL

Erre azonban a közútkezelő tájékoztatása szerint csak a jó idő beálltával kerülhet sor. Ezután lesz a pénzügyi zárás, kapja meg az önkormányzat a pályázati támogatás utolsó részletét. Veres Imre polgármester elmondta, ezt követően visszakapja mindenki a lakossági hozzájárulást, mert annak köszönhetően, hogy magasabb támogatási intenzitást sikerült elérni, illetve az EU-önerő alapból és a paksi atomerőmű által alapított Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványtól is nyertek támogatást, csupán 3 millió 445 ezer forint önerőre volt szükség.

A projekt, ami a szennyvíztisztító-telep mellett a vezetékrendszer kiépítését is tartalmazta 967 millió forintba került. Megvalósulásával majdnem százszázalékos lesz a nagyközség csatornázottsága. Valamivel több mint 1000 lakásból 50 kivételével mindet ráköthetik, ezt mostanáig az érintettek 70 százaléka meg is tette. Még nem született döntés a szolgáltatás áráról, de az biztos, hogy kedvezőbb lesz a szippantós megoldásnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!