Közélet

2013.12.18. 16:22

Még nem is tanulja, mégis sikeres benne

Második helyen végzett az általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályosai számára meghirdetett országos fizikaverseny döntőjében Csizek Imre, a gerjeni általános iskola hatodik osztályos diákja.

TEOL/V.T.

Vermes Miklós Kossuth-díjas fizikatanár emlékére rendezik meg minden évben a „MUKI bácsi, azaz a Mutatós kísérletek – bárki csinálhatja” fizikaversenyt két korosztályban általános illetve középiskolás diákoknak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Csizek Imre lenyűgözte a zsűrit, ifjú kora ellenére sokat tud a fizikáról (a szerző felvétele)
[/caption]Dursztné Palásti Gabriella pedagógus, Csizek Imre felkészítője azt mondta, az iskola diákjai, pedagógusai már korábban felhívták a figyelmét a fiúra, aki autodidakta módon tanulja a fizikát, a kísérletezést, hiszen az ő évfolyamában még nincs fizikaoktatás.

A tehetséges fiú a megyei döntőn közönségdíjat kapott, az országoson, amit a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszékén rendeztek, második lett „Kísérletek vízzel, Arkhimédész nagy bölcs volt” nevű programjával. Tudása mellett a fiú természetessége, könnyedsége is lenyűgözte a zsűri tagjait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!