Közélet

2014.03.10. 16:51

A múzeum is elébe megy az igényeknek

Nem csak a múzeum, hanem a város is gazdagodik egy új színfolttal – mondta el a Wosinsky Mór Múzeum igazgatója, Ódor János, amikor az új múzeumboltról kérdeztük.

TEOL/Gy.M.

A jövő héten adják át, a főbejárat belső részén kap helyet. Nonprofit jelleggel működik majd, tevékenysége elsősorban szakkiadványokra, saját kiadású könyvekre korlátozódik. Ezzel is eleget tesznek a tájékoztatás, ismeretterjesztés terén a modern múzeumokkal szemben támasztott egyik követelménynek. A bázis a múzeum központi épületében lesz, de a Babits-házban is működik már egy hasonló jellegű intézmény, most azt is bővíteni fogják.

Minden látogatói igényt ki szeretnének elégíteni, céljuk, hogy mindenki megtalálja az őt érdeklő kiadványt, emléktárgyat, műtárgymásolatot. A Tolna megyei népművészetet reprezentáló munkákat is bemutatnak, amelyek koncepcionálisan beleférnek a múzeumi gondolatiságba: archaikus módon készülnek, helyi mintákkal, felvillantják a helyi, nemzetiségi hagyományokat. Csak példaként: lesznek sárközi mintás edények, tolnai sváb kékfestő anyag, bukovinai székely szőttes... Az új részleget jövő kedden adják át az érdeklődő, múzeumlátogató közönségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!