Közélet

2014.03.05. 08:31

A patakba szórták Télboszorkány hamvait

Esélye sem volt a télnek Dombóváron, a Szállásréti-tónál a téltemetési ceremónia során a csúf bábut elégették.

H. E.

Esélye sem volt a télnek Dombóváron. A Nők Dombóvárért Egyesület által szervezett Téltemető túra a Dombóvári Önkéntes Polgári Természetőr Egyesület bázisáról indult, majd a Konda-völgyön keresztül a Tüskei-tóig sétáltak a résztvevők. Mindeközben az Ady utca végéről elindult a télűzők menete. A Télboszorkány lovas szekerét kísérve, néhány busóval megtámogatva igyekeztek elijeszteni a hideg évszakot. A télűzőkkel tartott a Városi Fúvószenekar és a Kapos Táncegyüttes tagjai is, Maraszin Mónika pedig népdalokat énekelt.

A Télboszorkányt végül a Szállásréti-tónál érte utol a veszte, a téltemetési ceremónia során a csúf bábut elégették, és hamvait a Konda-patakba szórták.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Elégették a csúf bábut (Fotó: Mártonfai)
[/caption]

A téltemetéshez kapcsolódóan hirdették ki a Dombóvári Pálinka Barátok pálinkaversenyének győzteseit. A zsűrizés után 17 arany-, 10 ezüst-, és 4 bronzminősítés talált gazdára. A különleges kategóriában Máté Zoltán, a törköly és a gyümölcs kategóriában Király Gábor lett a nyertes. A 2014. évi „Dombóvár Város Pálinka Termelője” címet Király Gábor kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!