Közélet

2014.03.18. 13:08

A szokásosnál korábban kezdődik a Város Hete

A várossá avatás 44. évfordulóját ünnepli a rendezvénysorozat, az időpontváltoztatás az április 6-i országgyűlési választások miatt történt.

H. E.

Faültetéssel, előadásokkal, koszorúzásokkal készül idén is Dombóvár a Város Hete rendezvényeire. Igaz, ezúttal a megszokottnál valamivel korábbi időpontban, március 24-i kezdéssel, amit az április 6-i országgyűlési választások indokolnak. A program azonban részben kapcsolódik a közelgő népszavazáshoz, hiszen „Kreatív fülke” címmel pályázatot hirdettek középiskolások számára, akik azt kapták feladatul, hogy különböző anyagokból és módszerekkel készítsenek szavazófülkét.

A várossá avatás 44. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat részeként kedden Rostás Árpád vándorasztalos, Magyar Örökség-díjas restaurátor tart előadást a Városházán. A Kis-polgárok parkja szerdán bővül újabb facsemetékkel, a 2013. március 1. és 2014. február 28. között született gyermekek tiszteletére. Csütörtökön az Árpád-korban épült Ciszterci apátság helyén avatnak tájékoztató táblát a Tüskében, pénteken a dr. Magda Tamás emléktábláját leplezik le a Tüdőgondozónál. A családokat a Városháza és a Múzeum udvarában ügyességi játékokkal, vetélkedőkkel várják, szintén jövő héten pénteken. A városi elismeréseket másnap adják át. A programokat városkerülő gyalogtúra zárja április 3-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!