Közélet

2014.03.10. 08:01

A virág mellett kolbász is járt a hölgyeknek

Semmiféle erkölcstelenségről nem volt szó, igazi népünnepéllyé alakult a baráti alapon szerveződött esemény a Holt-Duna partján.

S. K.

Virág mellett kolbásszal is megajándékozták a hölgyeket a figyelmes férfiak az idei nőnapon Tolnán. A sok száz résztvevős ünnepélyes aktus egy romantikus helyszínen, a Holt-Duna partján zajlott. A történet minimum pikánsnak tűnhet, pedig semmiféle erkölcstelenségről nem volt szó. Csak arról, hogy az először megrendezett tolnai kolbásztöltő fesztivált, amelyen sok hölgy is jelen volt, éppen nőnapon rendezték.

Az esemény baráti alapon szerveződött, két helyi vállalkozó, Hámori Róbert és Szilágyi Péter révén, de végül igazi népünnepéllyé vált. A program híre szájról szájra terjedt, de így is több, mint húsz csapat – munkahelyi közösségek, baráti társaságok, Tolnáról, Bogyiszlóról, Paksról, Dunaföldvárról – gondolta úgy, hogy jó mulatság lesz kolbászt tölteni a holtág partján, március 8-án.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Több mint húsz csapat vett részt a szombati programon
[/caption]Nem gondolták rosszul, ráadásul a szervezőknek a remek időjárást is sikerült kijárniuk az illetékeseknél. Igaz, az esetleges zimankó elleni védőitalokkal mindenki rendesen felszerelkezett, komolyabb veszedelem tehát nem fenyegetett. Így aztán igen vidám hangulatban keverődtek a töltelékek, töltődtek a disznóbelek, kaptak szárnyra a sültkolbászos illatok, no meg a zeneszó. (A Bogyiszlói Zenekar minden társaságnak külön-külön is elhúzta a nótáját.)

A szervezők a nap folyamán a kolbász mellett virággal – összesen kb. 300 szállal – köszöntötték a jelen levő hölgyeket. A Manzinger László tolnai mesterszakács vezette zsűri pedig nemcsak a kolbászok ízét, a terítéket, hanem egyebek mellett a csapatok hangulatát is pontozta. A dobogós helyeken hazai gárdák osztoztak: 1. Ritalia, 2. Három Muskotályos, 3. Tolnai Mostohák. A díjakat a hölgyek nevében Appelshoffer Ágnes tolnai alpolgármester, illetve egy másik ünnepelt, a szombati névnapos dr. Sümegi Zoltán polgármester adta át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!