Közélet

2014.03.23. 18:51

A zsűri és a közönség is vevő volt termékeikre

Az általános iskolás versenyzők termékeket készíttek a 10. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyre, és el is adták azt.

TEOL/B.K.

A zsűri és a közönség ugyanis vevő volt azokra. És bár nem vagyunk egy hardver nagyhatalom, a megmérettetésen szereplő középiskolások ezen a területen sok jó és megvalósítható ötlettel szolgáltak. Dr. Zsakó László, az ELTE tanszékvezető tanára, a döntő zsűrijének elnöke szerint most is különösen erős volt a tervezés és a megépített robot kategória. A döntő, melybe úgy száz pályamunkát válogattak be a szakemberek, csütörtökön és pénteken zajlott a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Király Ágnes számítógépes animáció kategóriában 1. helyezett lett (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]A versenyzők Magyarország, a Vajdaság és Erdély iskoláiból érkeztek. A szombati eredményhirdetésen kiderült, számítógépes animáció kategóriában Király Ágnes, a szekszárdi Baka István Általános Iskola diákja lett az első. A zene kategóriában Garami Bence, sárbereki, a számítógéppel támogatott tervezésben Főglein Simon a szekszárdi Dienes iskola tanulója bizonyult a legjobbnak. A legjobb játékprogramot Garami Bence írta, a legjobb animációt Horváth Ákos, a szekszárdi Baka iskola versenyzője készítette.

A középiskolásoknál a grafika kategóriában Budai Bálint szigetvári, a megépített digitális automata és vezérlése szekcióban Garami Péter és Szekeres Dániel tatabányai, az oktatóprogramok mezőnyében Szamosvölgyi Zsolt békéscsabai, a számítógépes animáció csoportban Guci Dávid és Rác Tamás szabadkai, az alkalmazói programok versenyében Bordás Ádám és Mérő Bálint salgótarjáni, a számítógéppel támogatott tervezésben Muhi Kristóf és Juhász Csaba magyarkanizsai, a játék témában Marcikic Mark szabadkai diák végzett az első helyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!