Közélet

2014.03.14. 12:42

Forró, latin hangulat a táncparketten

Két bonyhádi általános iskolában szakkör jelleggel működik a zumba, amely Kolumbiából származó tánc, de fitnesz program is egyben.

Vizin B.

Tüzes latintáncok, non-stop csípőmozgás, pazar hangulat, alakformálás a javából – röviden így összegezték a résztvevők a bonyhádi nőnapi zumbapartit, amelynek a BÁI Széchenyi István Általános Iskola tornaterme adott otthont. Közel 100 sportoló – köztük lányok és fiúk, fiatalok és idősebbek – kapcsolódott ki a remekül sikerült, izzasztó rendezvényen. Kilenc zumbaoktatótól sajátíthatták el a koreográfiákat a megjelentek. A legifjabbak, vagyis az ovisok és az általános iskolások léptek először a parkettre, őket a felnőttek követték.

– A zumba több egy mozgásfajtánál, ez egy életérzés – vélekedett Czékmány Diána szervező. A bonyhádi oktatótól megtudtuk, ő 2011-ben kötött barátságot a műfajjal, azóta minden szabadidejét ezzel tölti. A felnőttek mellett ma már óvodás korú és nagyobb gyermekeket is tanít.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A hangulatra és a ritmusokra ezúttal sem lehetett panasz
[/caption]

A két bonyhádi általános iskolában szakkör jelleggel működik a zumba, amely Kolumbiából származó könnyen elsajátítható, latin ritmusokra épülő tánc, de fitnesz program is egyben. – Nemcsak országszerte, itt a környéken is egyre népszerűbb, mert életkortól és nemtől függetlenül, bárki kipróbálhatja magát benne – fűzte hozzá Diána.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!