Közélet

2014.03.10. 18:16

Kiállnak az erdélyiek mellett

– Azért gyűltünk ma itt össze a Székely Emlékparkban Bonyhádon, hogy szolidaritásunkat és szimpátiánkat fejezzük ki erdélyi honfitársaink mellett, ezen eszközzel is támogatva politikai céljaik elérését: a székely területi autonómia mielőbbi létrehozását – emelte ki beszédében hétfőn délután Potápi Árpád János.

TEOL/V.B.

A város polgármestere, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke hangsúlyozta, a Székely Nemzeti Tanács szervezésében egy évvel ezelőtt Marosvásárhelyen 30 ezren emlékeztek meg azon székely vértanúk áldozatáról, akik 1854. március 10-én, a marosvásárhelyi Postaréten a nemzeti önrendelkezésért adták életüket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Közel félszáz támogató volt (Fotó: M.D.)
[/caption]Tavaly október 27-én a Székelyek Nagy Menetelése már 120 ezer résztvevőt vonzott Székelyföldre. Mindkét megmozdulás a székelyföldi autonómia-követelés nagy ünnepe volt.

– Miután a román hatalom – folytatta Potápi Árpád János – továbbra is elutasító magatartást tanúsít az ügy iránt, nyilvánvaló, hogy a nyomásgyakorlást 2014-ben is folytatni kell. Határozottan kiállunk és támogatjuk erdélyi barátainkat küzdelmükben – szögezte le a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!