Közélet

2014.03.02. 23:05

Királyt választottak a bátaszéki gimnazisták

Egle Kendét és Horváth Anitát érte a megtiszteltetés, hogy eljátszhatták a királyi pár szerepét a bátaszéki II. Géza Gimnáziumban.

H. E.

A diákok szavazata alapján eldőlt, kik alkothatják idén a II. Géza Gimnázium királyi párját. Egle Kendét és Horváth Anitát érte a megtiszteltetés, így II. Gézaként és Eufrozinaként ők vezethették a hagyományos Géza-gálát, amelyet pénteken este tartottak a művelődési házban. A műsorban az iskola tehetséges diákjai léptek színpadra. A közönség láthatott többek között rövid színi jeleneteket, hallhatott zenés előadásokat, és felléptek versmondók is.

Az eseményt azonban nemcsak a királyi pár megválasztása, no és persze a próbák előzték meg, hanem az ilyenkor szintén szokásos fordított nap is, amelyet az osztályok közötti csapatverseny tett izgalmassá. A Géza-napi programon ügyességi és játékos feladatokból összeállított szellemi vetélkedő várt a diákokra, valamint ismeretterjesztő előadásokon is részt vehettek – mondta el Sümegi József, a gimnázium igazgatója. A frissen megválasztott 11. évfolyamos II. Géza és Eufrozina ugyancsak ezen a napon mondott trónbeszédet, valamint fogadták az osztályok hódolatát, amely az elmúlt évekhez hasonlóan természetesen bővelkedett a humorban, műfaja viszont ezúttal a mese volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!