Közélet

2014.03.06. 08:03

Környezettudatos életre nevelik a hallgatóságot

Nem csak a fekete gólyákkal foglalkoznak a bátai Fekete Gólya Házban – tudtuk meg Viliminé dr. Kápolnás Máriától, a Bátáért Egyesület vezetőjétől.

Gy. M.

A Zöld Forrás program keretében novembertől augusztus végéig folytatódnak a környezettudatos életmódra ösztönző programok. Ma például délután háromtól várják a gyerekeket, akik Tóth Sándor nyugdíjas biológia  szakos tanárral és Hága Krisztián természetvédelmi szakmérnökkel, a Magyar Madártani Egyesület munkatársaival találkozhatnak. A szakemberek előadást, filmvetítést és interaktív foglalkozást tartanak a globalizációról. A gyerekek megtanulhatják a madárház és madáreledel készítést is.

A következő alkalommal, áprilisban Fészekrakás címmel, a környezettudatos életmód jegyében vehetnek részt a Zöldtárs Alapítvány programján. Arról lesz szó, hogy a hulladéknak tekintett tárgyakból mi mindent lehet készíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!