Közélet

2014.03.11. 17:13

Közösségi térrel bővül a piac - fotók!

Címkék#Szekszárd

Télen sem álltak le a munkálatok, a terv szerinti ütemben halad a szekszárdi piactér átalakítása, bővítése.

TEOL/V.M.

Fotó:

Mint arról már hírt adtunk, az uniós projekt során az őstermelői piac az eddigi 1200 négyzetméter helyett 1700 négyzetméternyire bővül. Megmarad az a rész, ahol a lángossütő és a kertészeti áruház, valamint a földszinten a halbolt és a húsbolt működött. A nagycsarnok felépítményét elbontották, de a földszint ott is megmarad.

Az egykori fedett rész is nagyobb lesz, körülbelül négyszáz négyzetméterrel. Eltűnnek a fabódék, a toalett, a helyükön egy üzletszárny épül, és mindehhez csatlakozik a mostani parkolók helyén egy parkolóház. Az új piac átadása a tervek szerint idén szeptemberben lesz, és a munkálatok jelenlegi állása szerint az időpont nem fog módosulni, a kivitelező tartja az ütemtervet.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jól állnak a munkálatok, a kivitelező tartani tudja a határidőt (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]A szekszárdi piactéren a korábbi épületek több szempontból is elavultak voltak, például a vásárcsarnoknak nem volt semmiféle fűtése, a faházak nem feleltek meg az előírásoknak. Most korszerű ajtókat, ablakokat építenek be, ügyelve a megfelelő hőszigetelésre.

A korábbi csarnok helyén egy felső teraszt alakítanak ki árusító asztalokkal, ugyanígy lent is változatlanul asztalok lesznek, és az egészet egy ferdén csapott félig üveg, félig tömör tetővel fedik be. A parkolóház tetején egy közösségi tér kap helyet, azt is olcsóbban, hatékonyabban fűtik majd. Az elképzelések szerint a négyszáz főt befogadni képes közösségi tér egyaránt jó szolgálatot tesz majd a civileknek, a fiataloknak, a város minden lakójának.

A Béla tér tavaly befejeződött és a piactér idén megvalósuló átalakítása több évtizedes korszakot zár le a megyeszékhely történetében, és új korszakot jelent a városnak mind a kereskedelmi-, mind a közéletében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!