Közélet

2014.03.26. 17:05

Szakértőt küldött a faluba a minisztérium

A tornacsarnok építésről 1990 és 1994 között lemaradt Bogyiszló, most azonban szeretne ilyen létesítményt a település.

TEOL/B.K.

Tóth István polgármester szerint a megvalósításra van is remény, hiszen a múlt héten az Emberi Erőforrás Minisztériuma szakértőt küldött a faluba. Az előkészület részeként az iskolával szomszédos telek tulajdonosával egyeztet az önkormányzat. A polgármester szerint az volna a legcélszerűbb, ha a csarnok az iskola mellett állna, de ha erre nincs mód, máshol találnak neki helyet. Bogyiszló legalább egy röplabda pálya méretű létesítményben gondolkodik küzdőtérrel, de hasznosabb lenne, ha ennél nagyobbat építhetnének. A típusterveket a minisztérium készíti el, majd finanszírozza is az építést, sőt, a remények szerint fenntartója is lesz a tornacsarnoknak, így ez a konstrukció nagyon vonzónak tűnik Tóth István szerint.

A polgármester arról is beszélt, hogy nyert a Belügyminisztériumhoz beadott pályázatuk, mely egy műfüves pálya kialakítására vonatkozik. A körülbelül húszmilliós beruházástól azt remélik, hogy fellendíti a sport-, ezen belül is a futball életet. Jelenleg ilyen szakosztály ugyanis nem működik itt. A tárgyi feltételek megteremtése mellett a faluvezető szerint jó volna, ha két elkötelezett falubéli az ügy mellé állna, illetve ha szponzorok segítenék egy foci csapat működését. Az új pályát természetesen baráti társaságok, iskolások és tulajdonképpen bárki használhatná.

Bogyiszlón két pálya van, mindkettő használhatatlan. A régit időről időre elönti a víz, az újnak pedig rendezni kell a jogi hátterét, a településnek ugyanis eddig nem sikerült megállapodni a földtulajdonosokkal. A kisebb műfüves pályát várhatóan a Hunyadi utcai sporttelepnél építik meg. Tóth István azt is elmondta, az itt található öltözőt is fel kell újítani majd.

TEOL/B.K. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!