Közélet

2014.03.21. 08:19

Szelektív lomtalanítás és mobil hulladékudvarok

Az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Kft. tovább bővíti a szelektív gyűjtési rendszerét.

Ihárosi Ibolya

Fotó:

Újabb pillérrel bővül a hulladékszigetek, a mobil hulladékudvarok, a házhoz menő zsákos szelektív gyűjtésnek a kommunális hulladékok elszállításával összeghangolt rendszere a használt ruha és üveg visszagyűjtésével, jelentette be az Alisca Terra Kft. csütörtökön Tengelicen.

Horváth István országgyűlési képviselő, Szekszárd polgármestere, mint a tulajdonos képviselője, elmondta, hogy a szolgáltató elsődleges feladata összeegyeztetni a  polgárok érdekeit a szakszerű hulladékgazdálkodás és -kezelés rendszer színű megoldásával.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gáncs István és Horváth István (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Mobil hulladékudvarnak nevezte a kialakuló újszerű szisztémát, amelynek keretében a lomtalanítást is szelektíven szeretnék megoldani. Artim Andrásné ügyvezető igazgató a technikai részletekről beszélt, Gáncs István Tengelic polgármester pedig a lakosság együttműködését kérte.
 A 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő társaság 47 településen szolgáltat, s valamennyiben bevezeti a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Hamarosan használt ruha és üveggyűjtő járatokat indítanak, s évente négyszer a kijelölt gyűjtőpontokról szelektíven végzik a lomtalanítást is. Cél a minőségi szolgáltatás, amely nem tesz különbséget kis település és város között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!