Közélet

2014.03.09. 20:25

Tengelicen unikumnak számít a századik

Családja körében ünnepelte századik születésnapját Vörös Gyuláné Török Mária. Egy évszázad, nyolc gyermek, tizenkét unoka, tíz dédunoka.

V. T.

Népes családja körében ünnepelte 100. születésnapját Vörös Gyuláné Török Mária. 1934 októberében ment férjhez, nyolc gyermekük született, akik közül hét ma is jó egészségnek örvend. Maris néni a gyerekek gondozása, nevelése mellett a háztartás vezette, a teheneket, lovakat, juhokat, sertéseket és baromfit gondozta, s férje oldalán dolgozott a kertben, földeken is. Nyugdíjas korukban is aktívan ténykedtek a ház körül és szőlőjükben.

Maris néni 1987-ben elvesztette férjét, akivel a mostanihoz hasonló családi körben ünnepelték annak idején arany lakodalmukat. Az idős hölgy ugyan nem szorul ápolásra, de ma már nem él tevékeny életet. Ha jó az idő, kisétál az udvarra, üldögél a jó levegőn, egyébként – ahogy mondja – csak úgy van. Idős korára nem maradt egyedül, egyik lánya Erzsébet gondoskodik róla. Legnagyobb öröme, ha a gyermekei, unokái meglátogatják. Nagy a család, 12 unoka, 10 dédunoka után májusban az első ükunoka érkezik.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Maris néni századik születésnapját a faluházban ünnepelték
[/caption]

A Tengelicen unikálisnak számító századik születésnapot – ilyenre ugyanis senki nem emlékszik – a faluházban ünnepelte a család. Gáncs István polgármester is ott volt, saját jókívánságai mellett Orbán Viktor miniszterelnökét is tolmácsolta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!