Közélet

2014.03.06. 15:41

Ugráló vár várja az ifjú olvasókat a könyvtárban

Címkék#Szekszárd

Különleges, mondhatni szokatlan eszközzel, egy ugráló várral gazdagodott az Illyés Gyula megyei könyvtár.

TEOL/V.M.

A bizonyára nagy népszerűségre szert tevő szerkezetet először március 21-22-én lesz alkalmuk kipróbálni a gyerekeknek az Internet Fiesta program-sorozat keretében. Az ugráló várat nemcsak a megyeszékhelyen használhatják majd az olvasni szerető gyerekek, a területi munka keretében a falvakban tartott könyvtári rendezvényekre is eljut. A bibliotékába beiratkozott gyerekek térítésmentesen használhatják a várat.

Mint ismeretes, a könyvtári tagság 16 éves korig ingyenes, tehát még most sem késő beiratkozni. A vár festése híven tükrözi, hogy kiknek szánják, a hangulatos, színes képek könyvespolcokat, köteteket, olvasólámpát, mesefigurákat ábrázolnak, így kötve össze a gyerekek számára két nagyon hasznos tevékenységet, az olvasást és a testmozgást.

Az Internet Fiesta, ahol első ízben vehetik majd birtokba az ugráló várat a gyerekek, a könyvtár népszerű rendezvény sorozata, amelyet az idén 15. alkalommal rendeznek meg. A jubileumi program március 20-tól 27-ig tart. A rendezvény célja, hogy a világháló hasznos felhasználására hívja fel a figyelmet, és rávilágítson a hatékony kihasználási lehetőségekre. Ez alatt az idő alatt térítésmentes lesz a számítógép használat, és sok érdekes program, közöttük meglepetések várják az olvasókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!