Közélet

2014.03.12. 09:52

Új természettudományos labor a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban

Átadták azt a természettudományos laboratóriumot, amit több mint 310 millió forintból építettek, és szereltek fel Európai Uniós forrásból a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban.

Promóció

A „Barátságban a természettel- a természettudományos kultúra fejlesztése az I. Béla Gimnázium laboratóriumában” nevű TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0009 programban az infrastrukturális fejlesztések mellett a pedagógusokat képzik, elsődleges cél pedig a diákok természettudományos továbbtanulásának ösztönzése. Az ünnepélyes átadáson a városi – és iskolai vezetők mellett Hoffman Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár is tiszteletét tette.

Általánosan az országban alacsony a természettudományok irányában továbbtanulók száma, ezt szeretnék fejleszteni, mind a fizika, kémia, mind a biológia oktatás érdekesebbé tételével – és ebben nyújt kiemelkedő segítséget a Kovács Győző nevét viselő labor - hangzott el Hajós Évától, az oktatási intézmény igazgatójától. A diákok továbbtanulási aránya az érintett tudományokban így, nagymértékben emelkedhet, hiszen az érintett oktatási intézményben reál szakirányt is választhatnak a fiatalok.

Az iskola tanulói mellett a megye tizenegy általános iskolájának diákjai is aktívan használhatják a laboratóriumot, így is erősítve, hogy a diákok méginkább érdeklődjenek már általános iskolás korban a természettudományok iránt, hiszen ezek a tárgyak adhatják egy ország fejlődését – hangoztatta Hoffman Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár.

A fejlesztés 314 227 000 forintba kerül, és 100%-os Európai Uniós támogatású.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!