Közélet

2014.04.19. 22:33

Titok, labdák, gyerekek és a nyúl

A gyerekek imádják a titkot, a kincskeresést és persze a nyulat, a labdát valamint a csokit is. A faddi óvónők pedig örömüket lelik abban, hogy a gyerekek szeretik ezeket a dolgokat.

Budavári Kata

A Bartal-kertben töltött szerda délelőttöt röviden a fent említett kulcsszavakkal lehetne összefoglalni, de azért jóval több volt ez ennél. Kezdjük ott, hogy a kicsik már az óvodában elkezdték a húsvétozást. Négy apró hölgy, Kriszti, Jázmin, Ramóna és Lilla szerint ez a következőképpen történt. Ők előzőleg nyúlvárat (nyuszifészket) készítettek, melybe beleraktak egy plüss nyulat (hogy a húsvéti kolléga ne legyen egyedül) és egy rajzot (nyúlnak szóló levelet). A tapsifüles cserébe ajándékokat hozott a csoportszobák „nyúlváraiba”, például nyalókát.

Aztán a kisfiúk meglocsolták a kislányokat, akik cukorkával hálálták meg a figyelmességet. Majd az óvónők nem mindennapi bejelentést tettek: a nyúl egy-egy lezárt borítékot hagyott minden csoportnak, a borítékban térkép volt, a térképen jelek, melyek segítségével további meglepetésekhez lehet hozzájutni. A cél a bartal-kerti játszótér, ezen belül is a kosárhinta volt a csiga csoport esetében, a négy kisasszony ebben üldögélt éppen. Előtte pedig hatalmas pöttyös labdák és egy kosárnyi csoki himbálózott benne.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kincskeresés során előkerülő óriási pöttyös labdákat a csoportok kapták, csoki pedig mindenkinek járt (fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Labda és csoki máshol is termett ezen a kivételes napon a parkban, volt csoport, mely a csúszda torony tetején, egy másik a fa tövében talált hasonló zsákmányt. Kárász Andrea, a faddi óvoda vezetője pedig elégedetten konstatálta: a készülődés nem volt hiábavaló. Mint elmondta, egy kicsit még ma is fáj a szíve, hogy már nem a maci csoport óvó nénije, de az ilyen alkalmakért megéri vezetőnek lenni, valamennyi faddi ovis örömében osztozni. A maci csoportosok viszont úgy tűnik, ma is közülük valónak tartják, az egyik kisfiú ugyanis amint meglátta, egyből odafutott hozzá, hogy meglocsolja. A gyerekekkel töltötte az időt Herczig Gáborné is, jegyzői és nem mellesleg nagymamai minőségben. Cipőfűző gumicukorral felfegyverkezve érkezett, melyre nemcsak ötéves Zétény unokája, de minden apróság vevő volt.

Valóságos Kincs a Bartal-kert

Ez volt az első ilyen kincskeresés a faddi óvoda programjai között. Kárász Andrea elmondta, az ötletet részben a gyerekek titkok iránti lelkesedése adta, másfelől készül az új óvoda épülete, így jelenleg szűkös a hely a Templom utcában. A Bartal-kert, már csak közelsége miatt is adta magát. De mint azt Herczig Gáborné elmondta, a park jó időben mindig tele van gyerekekkel. Mára bebizonyosodott, jó ötlet volt a falu vezetésétől, hogy nem engedte beépíteni a területet, hanem meghagyta a régi fákat, és egyfajta közösségi teret alakított ki sétánnyal, játszótérrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!