Közélet

2014.08.29. 15:14

Ízületeket is kímélő futópálya épült Pakson

Pakson nagy gondot fordítanak arra, hogy a lakosság komfortérzetének javítására, e téren számtalan terve van még a városnak.

V. T.

Tell Edit alpolgármester álmodta meg, Klézl Terézia főkertész tervezte meg, a DC Dunakom Plusz Kft. épített meg – mondta az erdei futópálya tegnapi átadásán Hajdú János polgármester. A közel 35 milliós beruházást szűk körben, a pálya létrejöttében szerepet vállalók részvételével adták át.

A futópálya az Ürgemezőn épült meg, a strandfürdő szomszédságában. A több mint 700 méteres szakasz különleges, ízületeket kímélő, rugalmas gumialapú borítást kapott. Ez igen költséges és sérülékeny – derült ki Hajdú János szavaiból, aki éppen ezért hangsúlyosan arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak rá, járművel ne közlekedjenek, ne hajtsanak át a pályán. Hozzátette, hogy mivel a szánkópálya tövében van, a téli megóvásáról is gondoskodni kell, de erre már vannak tervek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Tell Edit a futópályánál
[/caption]

A pálya mellé két strapabíró, a rongálásnak jól ellenálló fitnesz eszközt is telepítettek, de a közelben van Paks egyik szabadtéri fitness parkja is. A város polgármestere hangsúlyozta, nagy gondot fordítanak arra, hogy a lakosság komfortérzetének javítására, a jó szolgáltatási színvonal megtartására, a szabadidős tevékenységéhez szükséges terek biztosítására. E téren számtalan terve van még a városnak, köztük egy extrém sporttelep megépítése, amihez már a terület és az engedélyezési tervek megvannak. Hajdú János külön felhívta a figyelmet az idén átadott gyógyfürdőre is, ami a gyógyászati hatásain túl szintén a szabadidő eltöltésének hasznos színtere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!