Közélet

2014.09.26. 07:34

Korszerűsítéstől csökkennek a fenntartási költségek

Címkék#Szekszárd

Korszerűsítik Szekszárdon a Kadarka Óvodát és a polgármesteri hivatalt, napelemek felhelyezésével szinte teljesen megszűnik az óvoda energiafüggősége.

B. K.

Az óvoda épületének homlokzati és födém-szigetelése készül el, és megújul a lábazati szigetelés is. Az Európai Uniós pályázatnak köszönhetően az épület fenntartásának költsége jelentősen csökken. Az alapvető szigetelési munkákon kívül korszerűsítik a világítási rendszert, és hőszivattyús fűtési rendszert alakítanak ki. A napelemek felhelyezésével pedig szinte teljesen megszűnik az óvoda energiafüggősége.

A munkaterületet szeptember 16-án adta át az intézmény. A pályázat másik eleme a polgármesteri hivatal épületegyüttesének energetikai megújulása. A korszerűsítés része a homlokzat szigetelés, az ablakok cseréje és a szellőző rendszer felújítása, ez utóbbival válhatnak csak hatékonnyá a felújítás egyes elemei. A beruházástól 85-95 százalékos energia megtakarítást várnak a szakemberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!