Közélet

2014.09.27. 12:22

Lengyel partnerre talált regionális terveihez a Protheus

Egy lengyel cég, a Led Pack Management segíti a paksi Protheus program felkészítését az európai forrással kecsegtető ELENA projektben való részvételhez.

V. T.

Az együttműködésről szóló szerződést a két programot elindító város polgármesterei jelenlétében írták alá a cégvezetők Pakson. Az ELENA helyi közösségeket támogat energiahatékonyságot növelő, környezeti kibocsátást csökkentő beruházások előkészítésében. A Led Pack az első olyan kelet-európai cég, amely finanszírozást nyert ebben a programban. A beruházás során a dél-lengyelországi települések közvilágítását és önkormányzati intézményeinek világítását modernizálják.

A támogatás elnyerése három évi munkájuk eredménye, az ennek során szerzett tapasztalatokkal, szakértői gárdával segítik a paksi Protheust, aminek célja egy régiós elektromos mobilitási modell létrehozása, ami nemcsak hazánkban, hanem Európában is példaértékű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!