Közélet

2014.09.22. 20:21

Mindenki találhatott magának megfelelő sportot

Címkék#dombóvár

Közel 1200 gyereket sikerült megmozgatni pénteken, az első ízben megrendezett Sportágválasztón Dombóváron.

H. E.

A Művelődési Ház környékén 28 helyszínen, 28 különböző sportágat próbálhattak ki a fiatalok. Volt például aerobik, atlétika, asztalitenisz, judo, kosárlabda, karate, thai boksz, evezés, lovaglás, kötélugrás, labdarúgás, hastánc, versenytánc, úszás, teke, sakk és íjászat – sorolta Halmainé Horváth Katalin, a Dombóvári Utánpótlás és Amatőr Sportért Szövetség (DUASSZ) sportreferense. A gyerekek a különböző állomásokon pontokat gyűjthettek, majd pedig ajándékokat sorsoltak ki közöttük.

Ám ennél is fontosabb volt, hogy minél többeket nyerjenek meg a rendszeres testmozgásnak és az egészséges életmódnak azáltal, hogy megismertetik őket az adottságaikhoz leginkább illeszkedő sportággal. Partnerek voltak ebben a városban működő sportegyesületek, illetve az iskolák igazgatói, testnevelői, pedagógusai, valamint az óvodák vezetői.

A színpadi programban felléptek a dombóvári sportegyesületek csoportjai, a sportos életmód fontosságáról beszéltek dombóvári nyugdíjas testnevelők, illetve Dombóvárról induló sportolók is vendégei voltak az eseménynek. Többek között Gulyás Róbert sokszoros magyar válogatott kosárlabdázó mesélt pályafutásáról, de a nanjingi ifjúsági olimpia bronzérmese, Tóth Lili Anna és edzője, Fazekas Gáspár is jelen volt az eseményen, akárcsak Dunai Eszter, a Fradi labdarúgója és Halmai Petra úszó.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kosarasok is igyekeztek kedvet csinálni a kortársaiknak a sportoláshoz (Fotó: DUASSZ)
[/caption]

A Dombóvári Utánpótlás és Amatőr Sportért Szövetség (DUASSZ) hagyományteremtő céllal szervezte meg a Sportágválasztót. Halmainé Horváth Katalin azt is elmondta, hogy a következő időszakban felmérést végeznek a sportszervezetek körében arról, hány gyereknek tudtak kedvet csinálni a mozgáshoz. A sportreferens kiemelte, ha minden egyesületnél akad 5-10 jelentkező, akkor sikeres a rendezvény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!