Közélet

2014.11.17. 19:25

A testi-lelki egészségre irányítják a figyelmet

Az Egész-ség hét közösségei és programjai a rendezvény-sorozat után is folytathatják működésüket, céljuk, hogy a segítő-megtartó közösségek megmaradjanak.

Venter M.

A tegnap a megyeszékhelyen megkezdődött Egész-ség hét nem pusztán egészségügyi programokkal várja az érdeklődőket, a cél a testi-lelki-szellemi harmónia megteremtése. A Babits kulturális központban a szervezők igyekeznek minden korosztálynak megfelelő programot szervezni, ahogy a cím is sugallja: a bölcsőtől a bölcsességig. Ennek szellemében a délelőtt a gyerekeké, kora délutánra pedig az idősebb korosztály érdeklődését szem előtt tartva szervezik a programokat, míg délután öt óra után az napközben elfoglaltakat várják a rendezvényre. Természetesen a kora- és késő délutáni programok korosztály kötöttség nélkül látogathatók. Az Egész-ség héten a házigazda intézmény és a Mentálhigiénés Műhely mellett a Vöröskereszt megyei irodája és az Esőmanók egyesület vesz részt a programok szervezésében és bonyolításában.

A mai napon délelőtt a gyerekek természetes alapanyagokból készíthetnek játékokat, kora délután az egészséges élet és a harcművészet kapcsolatáról hallhatnak, később pedig A természet szolgálatában címmel hangzik el előadás. Szerdán délelőtt gyermekjóga lesz, kora délután pedig az autizmusról hallhatnak az érdeklődők. Később a munka és a személyiség összhangja kerül terítékre, mégpedig a megváltozott munkaképességűek szempontjából. A héten emellett lesz még gyógyító étkek bemutatója és kóstolója, emellett szó lesz még az aromaterápiáról, valamint a természetes gyógyulás új lehetőségeiről. Az Egész-ség hét programjai ingyenesen látogathatók.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Nagy sikere volt az egészséges ételeknek a gyerekek körében (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke elmondta, hogy reményeik szerint az Egész-ség hét közösségei és programjai a rendezvény-sorozat után is folytatják működésüket. A céljuk az, hogy a segítő-megtartó közösségek megmaradjanak a jövőben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!