Közélet

2014.11.14. 11:00

Strassenfesten ünnepeltek

Strassenfestet, azaz utcai ünnepséget tartottak tegnap délután Bonyhádon, a Széchenyi István Általános Iskolában.

TEOL/Gy.M.

Fotó:

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Öt helyszínen zajlottak a Stassenfest eseményei a Széchenyi István Általános Iskolában (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az aulában öt helyszínen, „sátorban” zajlottak az események. Az egyik sátorban német meséket hallgathattak meg a gyerekek. A másikban német feltalálókról, német találmányokról volt szó. Az autózás iránt vonzódókra számítottak azon a helyszínen, ahol német autóversenyzők és autómárkák álltak a középpontban. Tipikus német édességekből is rendeztek kiállítást, sőt meg is lehetett kóstolni a finomságokat. Az ötödik sátornak nemkunszt.hu volt az elnevezése. Az ilyen nevű honlapot a Goethe Intézet indította a német nyelv népszerűsítésének szándékával.

A diákok e-mailben regisztrálhattak, s megalkothatták a magyarországi német tanulás térképét. A weboldal kampánydalát Sub Bass Monster írta, négyszáz olyan német jövevényszó felhasználásával, amely már teljesen beépült a magyar szókincsbe. Ez volt a program nyitódala, amelyet kivetítő segítségével hallhattak, láthattak a gyerekek, a hangulatot pedig a 6. d osztály németesei fokozták, jól megkoreografált táncukkal. Az eseményt az iskolában tanító némettanárok szervezték, tudtuk meg egyiküktől, Dománszky Zoltánnétól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!