Közélet

2014.12.08. 16:54

Fokozott ellenőrzés lesz az ünnepek előtt!

Az adventi időszakban fokozottan ellenőrzi a bevásárló központokban és a karácsonyi vásárokban a tűzvédelmi előírások betartását a szekszárdi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya.

TEOL/H.E.

Boros Brigitta, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a szakemberek a tűzoltó készülékek meglétét, megfelelőségét, a villamos berendezések használatára vonatkozó előírások betartását, a használati szabályok teljesülését és a nyíltlángú eszközök biztonságos használatát vizsgálják, illetve azt, hogy az üzletek villamos berendezéseinek tűzvédelmi felülvizsgálatának megtörtént-e.

Emellett az idényjellegűen, nagyobb mennyiségben kirakott áruk elhelyezését, a kiürítési feltételek biztosítását és a menekülési útvonalakat ellenőrzik. Szúrópróbaszerűen azt is kipróbálja az ellenőr, hogy a kiürítésnél számításba vett nyílászárók megfelelően működnek-e, különös tekintettel a hideg idő miatt korlátozott szélességben nyíló tolóajtókra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!