Közélet

2014.12.18. 15:44

Ha karácsony nem is, Szilveszter még fehér lehet

Úgy tűnik a csillogó fehérbe öltözött karácsony, a szenteste szállingózó hópelyhek képe megmarad a reklámokban és a képeslapokon.

M. I.

Már biztos, hogy idén sem lesz fehér a karácsonyunk, sőt még fagyni sem fog az előrejelzések szerint. Utoljára Szekszárdon és a megyében 2011-ben volt fehér a karácsony, mondta dr. Gabi Géza, a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatóság helyettes vezetője. De akkor is csak azért, mert az ünnepeket megelőző napokban 8 centi hó esett és Szent estére nem olvadt el, de december 27-e az is eltűnt. Idén talán fordítva lesz, az előrejelzések szerint ugyanis éppen Szilveszterre jelzik az időjósok a havat és a hideget.

A statisztikák szerint 15 évben átlagosan egyszer fordul elő, hogy pont karácsony napján hullik a hó. Csapadékból viszont nem volt hiány az idén, november végéig 679 milliméternyi hullott belőle a megyében, plusz decemberben eddig 43 milliméter. Szerencsére nem értük el a 2010-es eddig legcsapadékosabb évet, amikor összesen 1035 milliméter mértek Szekszárd környékén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!