Közélet

2014.12.11. 16:56

Tanácsosok: semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem kapnak

Választást tartottak november 29-én és 30-án Szekszárdon a katolikus hívek. Arról döntöttek, ki legyen tagja a következő három évben a plébániai tanácsosok testületének.

TEOL/Gy.M.

Bacsmai László esperes-plébános érdeklődésünkre elmondta, a november utolsó és december első hétvégéjén – szombaton és vasárnap – este mindkét szekszárdi katolikus templomban a misék előtt és után lehetett választani. Harminchárom jelölt volt, közülük tizennyolcat választottak a testület tagjává, kettőt a plébános delegált.

A névsor a következő: Bács Gábor, dr. Blaskovich Marietta, Csékéné Korossy Ágnes, Guld István, Harkainé Szvityel Judit, Hepp Ádám, dr. Horváth E. Írisz, Juhász János, Kirschné Rojik Ágota, Kis Jánosné, Koller Tamás, Komjáthy Attila, Kovács Jánosné, Kuthy Szilvia, Petrits Szilveszter, Posta Zoltán, Schubert Miklós, Simon Béla, Szilvácsku István és Vereckeiné Rajkai Piroska. Póttaggá választották  Árki Tibornét, Arnold Attilát, Buzás Jánost, dr. Füzi Istvánt, Heilmann Józsefnét és  Köpenczei Istvánt. Hivatalból tagja a testületnek Bacsmai László plébános, Porpáczy Attila káplán, Cseh Péter káplán, Kocsis László állandó diakónus, Szabóné Varjas Ildikó, a katolikus iskola igazgatója és Stiener Mária hitoktató. Decsről 2, Őcsényből 1, Kakasdról 2 tagot delegáltak,  2015. január 1-től pedig Szálkáról 1 tagot.

A tanácsosok testülete – régebben egyházközségi képviselőtestületnek is nevezték – saját tevékenységét, amelyet a plébánia egész közösségének a javára folytat, a gyűlésein hozott határozatok által végzi, amelyekhez szükséges a megyéspüspök jóváhagyása. A tanácsosok kinevezésük jogán semmiféle anyagi ellenszolgáltatásra nem tarthatnak igényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!