Közélet

2015.08.30. 17:56

Beiktatták hivatalába Aradi András esperest

Beiktatta hivatalába szombaton Bonyhádon Gáncs Péter püspök Aradi Andrást, akit a gyülekezetek presbitériumai választottak a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye esperesévé.

B. K.

Aradi András az elmúlt években a Bonyhád-Hidas-Kismányoki Evangélikus Egyházközség lelkészeként teljesített szolgálatot, a következő három évben ez a tevékenysége egészül ki a törvényességi rend felügyeletével és a kollégák ellenőrzésével, segítésével az egyházmegyében.

A Magyarországi Evangélikus Egyházban általában hat évente kerül sor tisztújításra, legutóbb 2012-ben volt, ám a korábbi esperes, Szabó Vilmos Béla nyugdíjba vonulása szükségessé tette, hogy a ciklus közepén válasszanak új vezető lelkipásztort.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Aradi András evangélikus esperes (Fotó: Makovics K.)
[/caption]

Aradi András székfoglalójában elmondta: nem minden a lelkészen múlik, a településen élők összefogása segítheti a közösség létét, erősödését. Az esperes szerint nehéz helyzetben lévő egyházmegye a Tolna-Baranyai. Éppen ezért nem az a kérdés, hogy mi legyen a megmaradt templomokkal, hanem az, hogy hol van élet, hol vágyják Isten igéjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!