Közélet

2015.09.28. 16:04

Kikiabálták az elmúlt egy év történéseit

Szüreti fesztiválon ünnepeltek, mulattak szombaton a csikóstőttősiek. A rendezvényre közel százan – idősek és fiatalok egyaránt – öltöttek magukra népviseletet, és vonultak végig a falu utcáin fúvószenekari kíséretben.

H.E.

Volt, aki kistraktorral, más fogaton ülve tette meg az utat. A menet során több állomást érintettek, ezek mindegyikén humoros formában kikiabálta a kisbíró az elmúlt év eseményeit. Az időjárás ugyan nem volt túl barátságos, és kisebb-nagyobb megszakításokkal bőszen esett az eső, de mindez nem rontotta el az ünneplők jó kedvét.

Délután aztán a Pajtaszínházban berendezett borudvarban folytatódott a mulatság, ahol helyi termelők kínálták boraikat. A harapnivalóról pecsenyesütő gondoskodott, a hurka és a kolbász után pedig jól esett a kürtöskalács is. A színpadon Pohli Anna és Katona Bálint adott műsort a KIS zenekar kíséretében, majd két környékbeli előadó, Szabó Linda és Stifter Balázs lépett fel.

Őket Teremi Trixi és Bozsó József követte, akik operett műsorral szórakoztatták a közönséget. Végül Márió, a harmonikás muzsikált. A napot szüreti bál zárta, ahol a Récsei duó hajnalig húzta a talpalávalót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!