Közélet

2015.10.04. 19:57

Pincehelynek is lett mentőcsoportja

Települési önkéntes mentőszervezet alakult Pincehelyen, sőt, tagjai a rendszerbeállító és nemzeti minősítő gyakorlatot is teljesítették.

H.E.

A csoport az elméleti oktatást és az egészségügyi szűrést követően a Prímagáz Zrt. pincehelyi tároló üzemének területén tartott külső védelmi gyakorlaton vett részt, melynek feltételezése szerint éghető gáz került a levegőbe.

Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a mentőcsoport kijelölt állománya a települési polgári védelmi parancsnokság utasításai alapján, a rendőrséggel együttműködve területzárási feladatokat látott el három helyszínen. Ezt követően a kárterület közelében található szőlőhegy átvizsgálását hajtották végre, majd az ott tartózkodókat a befogadó helyre szállították. Erre azért volt szükség, mert a katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint az üzemben történt káresemény miatt a levegőbe került éghető gázt a szél a szőlőhegy irányába fújta.

A mentőszervezet a feladatokat szakszerűen, a levezetési tervben foglaltaknak megfelelően hajtotta végre, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által a mentésbe bevonható hazai önkéntes mentőszervezetek részére kiadott irányelveket teljesítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!