Közélet

2016.01.31. 07:50

Hannoverben tanulhattak a vályis diákok

Címkék#Tamási

A Vályi Péter Szakképző Iskola tíz diákja pályázat útján utazhatott ki a hannoveri Justus-von-Liebig Schulében.

B. L.

A Tempus Közalapítvány 2015-ben is pályázatot hirdetett a szakképzésben tanuló diákok számára külföldi szakmai gyakorlat elvégzésére. A Tamási Szakképzéséért Alapítvány sikeresen pályázott, ennek köszönhetően tíz vályis diák szerzett nagyobb jártasságot a németországi Hannoverben, a Justus-von-Liebig Schule szervezésében. A mezőgazdasági gépész mellett hegesztő, épület- és szerkezetlakatos tanulók utaztak.

A diákok mellett a Vályi Péter Szakképző Iskola pedagógusaiból álló delegáció is kiutazott Alsó-Szászországba, hogy a partneriskolával hatékonyabb együttműködést alakítsanak ki – mondta el lapunknak Szinák Renáta, a Tamási Táj újságírója. A német pedagógusok olyan innovációs fejlesztésben gondolkoznak, melybe tamási kollégáikat is bevonják. A tanév végén három tanár utazik Franciaországba, ahol az Erasmus-program tanulókat érintő, minőségbiztosítási fejlesztésének kidolgozására lesz módjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!