Közélet

2016.03.11. 18:20

„Az emberek igényeihez kell igazítani a CSOK-ot, nem az ügyeskedőkéhez”

Az emberek igényeihez kell igazítani a CSOK-ot, nem az ügyeskedőkéhez.

V.M.

Alapvetően jónak tartjuk ennek a családtámogatási formának az ötletét és üdvözöljük a kezdeményezést, de az eddigiek azt mutatják, hogy egyelőre nem elég meggyőző a CSOK, ugyanis a támogatást eddig alig több mint ezren vették igénybe. A fentieket Szabó Balázs, a Jobbik Magyarországért Mozgalom városi elnöke, megyei sajtófőnöke, önkormányzati képviselő mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján.

A Jobbik politikusa úgy véli, hogy ha Szekszárdon a háború utáni nehéz években fel tudott épülni kertváros, akkor a mai sokkal jobb anyagi körülmények között a támogatás segítségével újra családi házak épülhetnének. Áthidaló megoldást is javasolt: lehessen a támogatást telekvásárlásra fordítani, vagy pedig jelképes összegért, netán ingyen kaphassanak telket az építeni szándékozók.

Mindenesetre árgus szemmel figyelik majd hogyan alakul a támogatás sorsa, mert nem lenne jó, ha egyes vállalkozók kapcsolataikat kihasználva önkormányzati tulajdonú földeket vennének meg és ott lakóparkot építve fölöznék le a CSOK-ot. Másik javaslatuk azt, hogy a támogatást ne csak telekre, hanem lakásfelújításra is lehessen fordítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!