Közélet

2016.03.29. 16:52

Cégekkel egyeztettek a park kialakításáról

Címkék#dombóvár

Az EU-s pályázatok között megjelent „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásról tartottak fórumot a napokban a dombóvári városházán.

H.E.

A rendezvényre a tüskei iparterületen működő vállalkozások képviselőit várták, akiknek Szabó Loránd polgármester adott tájékoztatást a tervekről és a lehetőségekről. A városvezető jó esélyt lát arra, hogy az érintett terület fejlesztéséhez vissza nem térítendő támogatást nyerjenek az erre a célra kiírt TOP-os pályázaton. A fórumon elhangzott, hogy a már meglévő infrastruktúra javítása mellett a még kihasználatlan területeket bevonása, fejlesztése is cél, elősegítve további vállalkozások letelepedését. 

Tervezik a közvilágítás korszerűsítését, tűzcsapok telepítését, parkolók kialakítását a cégek számára, valamint az úthálózat fejlesztését, egy csomópont kialakítását, a belső utak felújítását, szélesítését, továbbá az energia-, a gáz-, a víz-, a csatorna-, illetve a távközlési és a kommunikációs hálózat fejlesztését. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy Dombóvár közigazgatási területén idővel ipari park működhessen. A közeljövőben személyesen is egyeztetetnek az érintett vállalkozókkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!