Közélet

2016.03.11. 11:49

Mosolyogva tekertek a rendőrök karjaiba a biciklisek

Kerékpárosok és gyalogosok közlekedését ellenőrizte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében március 10-én 18 óra és 20 óra közötti időben a lakott területen kívül közlekedő gyalogosok és kerékpárosok közlekedését ellenőrizték a rendőrök  Szekszárd vonzáskörzetében. Az ellenőrzés ideje alatt a bizottság tagjai láthatósági mellényt osztottak azoknak, akik elmulasztották annak használatát. Az akció célja az érintett személyek figyelmének felhívása a láthatósági szabályok betartására a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében.

A hatályos KRESZ szerint ugyanis „A lakott területen kívüli út úttestjén, leállósávján, útpadkáján tartózkodó gyalogosnak – ide nem értve a gyalogosok zárt csoportban történő közlekedését – éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.”, valamint „A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson
a.) előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és
b.) lakott területen kívül kerékpáros fényvisszaverő mellényt (ruházatot) visel” – hangsúlyozta Molnár Ágnes sajtóreferens.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!