Közélet

2016.06.17. 16:40

Bajnokként tértek haza a fiúk

Címkék#Paks

Bajnokként tért haza a Gazdag Erzsi iskola fiú focicsapata a FODISZ Országos Diákolimpiáról. A kétnapos tornát Gödöllőn rendezték a tizenkilenc megye legjobbjai részvételével.

Vida T.

Első nap a csoportmérkőzéseken dőlt el, hogy ki jut tovább, a következő napon egyenes kieséses rendszerben játszották a mérkőzéseket. A TM EGYMI Gazdag Erzsi Általános Iskola és Kollégium Tolna megyét képviselő csapatának tagja volt Csonka János, Csonka Tibor, Sárközi Dávid, Gomán Tibor, Bán Tamás, Orsós Gergő, Rostás Adrián és Berek Bence. A gárda egy vesztes meccsel csoportelsőként jutott tovább. Paks csapata a döntőt a tavalyi országos bajnokkal, Komárommal játszotta.

– A végső mérkőzés jó hangulatban, felszabadultan, és sportszerűen zajlott, s mindkét csapattól szép passzokat, gyönyörű összjátékot és hatalmas védéseket láttunk – számolt be az iskola igazgatója. Péri Csilla azt mondta, a fiúk a testnevelés órákon, tömegsporton és a szabadidejükben szívesen futballoznak az iskola udvarán és tornatermében. Az intézményvezető szerint a torna további hozadéka volt, hogy a meccsek közötti pihenőidőben barátságok alakultak a versengő csapatok tagjai közül. Azon túl, hogy Paks országos I. helyezést szerzett, Csonka János a torna gólkirálya lett, amiért külön elismerésben részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!